ВАС разреши строителството на Карадере

14370
ВАС разреши строителството на Карадере

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на част от протестиращите от „Да спасим Карадере”, които обжалваха меморандума между държавата и „Мадъра Юръп” АД за изпълнение на инвестиционен проект в местността Карадере, съобщава Нова телевизия.

Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес от оспорване и могат да се месят в инвестиционния проект, само ако са собственици. ВАС също приема, че върху терените на "Мадъра Юръп” АД могат да бъдат реализирани инвестиционни проекти след реализиране на процедурите по двата биологични закона.

РИОСВ - Бургас отстъпи скоростно относно Карадере

Директорът на РИОСВ – Бургас Антоний Иванов официално реши да оттегли решението си да няма ОВОС относно инвестиционния проект на ...

По тази причина от Националната асоциация „Българско Черноморие” (НАБЧ) искат оставките на специалистите в юридическия отдел към МОСВ и очакват те да бъдат подадени и приети следващата седмица. Ако оставките не бъдат подадени, НАБЧ са готови на протести.

Асоциацията обръща сериозно внимание на това, че според тях "е време да се спре практиката псевдозелени активисти задкулисно да се срещат по кабинетите в МОСВ с министър, заместник-министри и администрация и да договарят мероприятия, водещи до регрес в развитието на Черноморието”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество