В планините вече има сняг

24500
В планините вече има сняг

Първите снежинки заваляха и натрупаха няколко сантиметра по високите върхове на Родопите. Връх Рожен и Пампорово вчера осъмнаха с около 2-3 см бяла пелерина. Тя обаче не се задържа дълго заради покачването на температурите към обяд. Връх Тодорка в Пирин планина също осъмна със сняг.

Въпреки че септемврийският сняг бързо се стопи, родопският курорт се готви за силен зимен сезон, каза изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариан Беляков. Макар и да е още рано за прогнози, метеоролозите обещават добри условия за ски, а Пампорово отново ще открие първи сезона за любителите на белите спортове, както и миналата година, предаде Стандарт нюз.

Дъждът спира

Валежите ще спрат и над по-голямата част от страната времето ще се изясни. През деня над страната ще преобладава слънчево време с врем...

Фирмата, собственик на ски съоръженията и спортната инфраструктура в планинския курорт, планира да открие сезона и с нов лифт, който беше спрян със заповед на НДСК през ноември миналата година. Заведените от туристическата фирма две дела обаче са спечелени на първа инстанция и ако решението бъде потвърдено и от ВАС през ноември, новият лифт ще бъде въпрос само на приключване на административната процедура и документация. "Ако решението отново е положително за "Пампорово" АД, няма да има проблем лифтът да стартира за новия сезон", обясни Беляков.

"Към момента записванията на туристи от всички пазари върви добре, очакваме много силен сезон, особено на фона на добрия имидж на курорта през последните няколко години", допълни Беляков.

Дано този сезон ни върви като по сняг, казват с усмивка жители и хотелиери в курорта Банско. Те се надяват на много снежни преспи през зимата в гората, за да има повече туристи от миналия зимен сезон. Добрата новина е, че много голям интерес за отдих в курортния град има от страна на турските туристи. От няколко години и общината, и хотелиерите се опитват да пробият на пазара в съседната страна. "Традиционно вече има заявки и резервации от туристи от Русия и съседките ни Македония, Сърбия, Гърция и Румъния. Засега прогнозите на синоптиците са за доста снежна зима. Стискаме палци да познаят, защото това ще доведе повече туристи тук", твърди председателят на Туристическата асоциация в Банско Мариана Спасова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com