В Южна Корея расте интересът към български вина и кисело мляко

6104
В Южна Корея расте интересът към български вина и кисело мляко
Снимка: БГНЕС

Република България и Република Корея работят за увеличаване на двустранния икономически обмен и за насърчаването на повече големи компании да инвестират в страната ни и в региона на Югоизточна Европа. Това беше подчертано на среща на президента Росен Плевнелиев с делегация на Националното събрание на Република Корея, която се проведе днес на "Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Съвместната декларация за всеобхватно и ориентирано към бъдещето партньорство между Република България и Република Корея, подписана при официалното посещение на президента Плевнелиев в Сеул, открива възможност за реализацията на много общи проекти, беше общата позиция, изразена по време на срещата. 

Плевнелиев: На гърците им е тежко, да проявим разбиране

Кризи е имало и ще има. Наша задача е да разбираме приятелите ни и добри съседи в Гърция. Да помогнем по всякакъв възможен начин да бъ...

"След Вашата визита в Република Корея расте интересът към Република България и българските продукти и особено към българското кисело мляко", заявиха представителите на парламента на Република Корея. В Южна Корея се увеличава и търсенето на български вина

Парламентарната делегация подчерта, че институциите в Република Корея са готови да съдействат и за популяризиране на страната ни като туристическа дестинация и за увеличаване на броя на туристите у нас.

През есента на 2015 г. предстои да бъде проведено и първото заседание на двустранната комисия за икономическо сътрудничество, което ще бъде съпътствано от посещение на българска делегация в Република Корея и от провеждането на бизнес форум. 

Плевнелиев подчерта, че за страната ни Република Корея е приоритетен партньор в Азия, а с благоприятните условия за чуждестранните инвеститори и стабилната си икономика, Република България ще насърчи реализацията на съвместни проекти в областта на земеделието и производството на храни, в сферата на информационните и комуникационни технологии и машиностроенето. Българските индустриални зони и стартирането на София Тех Парк също предоставят добри възможности за инвестиции, отбеляза държавният глава. 

Плевнелиев стана "Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа"

Президентът Росен Плевнелиев получи наградата за „Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа”, по време...

По време на срещата президентът Плевнелиев отправи покана до президента на Република Корея Пак Гън-хе да посети България. Държавният глава получи и писмо от председателя на Националното събрание Чунг Уи-хва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com