В Стара Загора ще има Международен център за работа с деца и младежи в риск

17196
В Стара Загора ще има Международен център за работа с деца и младежи в риск
Снимка: Thinkstock

Международен център за работа с деца и младежи в риск трябва да отвори врати до април 2016 година в Стара Загора. Договор за изграждането му беше подписан между м.-кмет Йордан Николов и представителите на консорциум от фирми "КВН", които ще извършат строително-монтажните работи. Консорциумът е избран след обществена поръчка.

Центърът ще бъде изграден в сградата на бившето кино "Жельо Диманов" в западната част на центъра на Стара Загора. Общият бюджет на проекта е 1 395 379 евро, 60 на сто от тях са за строителството, а останалите за младежките дейности.

Два смъртни случая и в зоопарка в Стара Загора

Два муфлона от Старозагорски зоопарк са починали, съобщи директорът д-р Радослав Михайлов. Животните са пристигнали в Стара Загора от ...

Проектът се изпълнява чрез финансовата подкрепа на Кралство Норвегия, Република Исландия, Княжество Лихтенщайн и Съвета на Европа."Това ще бъде първият подобен център в България, който ще даде възможност за приобщаване на млади хора, които не са успели да се реализират", посочи зам.-кметът Иванка Сотирова.

В него ще има мултифункционална зала, кино-фото клуб, зала за сценични изкуства, зала за компютърно и чуждоезиково обучение, артзона, фитнес. По роект се предвижда и хотелска част за настаняване на36 младежи от цял свят.След приключването на проекта Международният център за работа с деца и младежи в риск ще кандидатства за Знак за качество от Съвета на Европа, който ще му даде възможност за кандидатстване по европейски проекти.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com