В София издадоха милионната електронна карта за градски транспорт

5376
В София издадоха милионната електронна карта за градски транспорт
Снимка: БГНЕС

Днес бе издадена милионната електронна карта за обществен транспорт в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Картата е купена и заредена тази сутрин в пункта, намиращ се в подлеза при Софийския университет и е заредена по тарифата за студенти. От пускането на системата за таксуване през есента на 2008 година до този момент електронните карти, издадени в пунктовете на „Център за градска мобилност” вече станаха 1 000 000 броя.

Нямало задължение в градския транспорт да е хладно при голяма жега

Климатиците през лятото са само препоръчителни. Това заяви Ангел Иванов от Центъра за градска мобилност по повод поредния експеримент, ...

Предимството на електронните карти е във възможността за многократното им използване - зареждане с желаните от потребителите тарифни периоди. Към този момент се предлагат абонаментни планове по неперсонализирана и персонализирана тарифа по различни тарифни планове. По-ниските стойности на тарифните планове по персонализирана тарифа карат част от потребителите, които доскоро са зареждали по неперсонализирана тарифа, да се ориентират към персонализираната.

Обектите, на които може да се зареди електронна карта, нараснаха два пъти спрямо съществуващите в началото на пускането на системата. Предстои разкриването на нови. Такива ще има в пуснатия нов участък на метрото към летище „София” и към Бизнес парк „София”, както и на наземни спирки на обществения транспорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com