В Рила става страшно

8917
В Рила става страшно

Положението в Рила става все по-сложно.

Голям пожар бушува между кюстендилските села Драгодан и Цървище.

Огънят, изпепелил досега над 300 дка овощни градини, треви, храсти, борова и широколистна гора, е лумнал към 11 часа тази сутрин.

На този етап не е ясно дали е засегнат и далекопроводът за Гърция, който минава точно по билото, по което е бушувал огънят.

Три екипа огнеборци, горски служители и местни хора спряха огъня на 100 метра от първите къщи на с. Драгодан, община Кочериново. За щастие просто билото, което бе изпепелено от пожара, свършва между пътя за Фролош и реката. Гасенето на огнищата вътре в периметъра на пожара продължава и в момента. Засегната площ е толкова голяма, че димът се вижда от ГП Е-79 между Дупница и Благоевград.

Пожар гори от вчера след обяд и в Рила край Рилския манастир. До обяд са изгорели 20 декара иглолистна гора. Пожарът гори на надморска височина над 2000 м по поречието на Илиина река и вече обхваща 100 дка. Поради недостъпния терен се правят само просеки за локализиране на пожара. С огъня се борят 100 огнеборци, служители на горите и доброволци.

И Рила пламна

Нов голям пожар вдигна на крак огнеборците. Този път 20 дка иглолистна гора, смърч и мура, гори в Рила планина. Пожарът е на 2000 м....

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com