В Габрово стартира кампания „Късметлийско камъче”

8956
В Габрово стартира кампания „Късметлийско камъче”
Снимка: Thinkstock/ Guliver

„Дневен център за възрастни хора с умствени увреждания” - Габрово стартира кампания „Късметлийско камъче”, съобщи DarikNews.

 Каузата на инициативата е закупуването на автобус, а основната цел на идеята е да се подобри качеството на живот на деца и възрастни с умствени, физически и психически затруднения в Габрово.

Рекорден брой номинации за Драматичния театър в Габрово

Габровският Драматичен театър получи голямо признание за труда си - рекорден брой номинации за престижните награди „Аскеер&ldquo...

Кампанията стартира на 16 април в 15:00 часа. Всички, желаещи да подпомогнат реализирането на мечтата на хората от центъра да имат собствен автобус, могат да си закупят късметлийско камъче на щандовете разположени пред Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ и до паметника на Васил Априлов. Цената от 1 лв. е символична.

Камъчетата са изработени в защитената работилничка на дневния център, където 26 мъже и жени с умствени затруднения правят различни арт изделия за бита.

„Дневен център за възрастни хора с умствени увреждания“ – Габрово е социална услуга, която се предлага вече седма година и се управлява от сдружение „Бъдеще и закрила за лица с интелектуални затруднения” Габрово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com