В България са се родили над 40 000 бебета през миналата година

21752
В България са се родили над 40 000 бебета през миналата година
Снимка: бгнес

Над 40 000 български деца са се родили от началото на годината, показат данните на информационната система за новородените. Най-малко бебета са проплакали в област Видин, а най-много в столицата - точно 9 921, съобщава БТВ.

Добрата новина е, че новородените са с 1330 повече от миналата година, но, ако се върнем назад във времето или през 1950 г., тогава на бял свят в България са се появили 180 000 деца. Сега обаче времената са други - хората се женят все по-малко. През тази година сватбите са с близо 4 000 по-малко, отколкото преди пет години.

Дъщерята на Кристина Агилера ще се казва...Летен Дъжд

След като вчера стана майка за втори път, певицата Кристина Агилера разкри как ще се казва момиченцето. "С гордост посрещаме на този св...

До 21 август в „Майчин дом" са проплакали 2683 бебета, а тенденцията е българките първо да успеят в живота, а после да мислят за деца. Докторите обаче съветват да не чакаме.

„Мога да посъветвам българките да имат семейства, и да раждат много деца, поне две. Аз съм се отчел с две - момче и момиче", сподели главният асистент в „Майчин дом" д-р Любомир Джеров.

Според данните на НСИ българките стават майки около 27-годишна възраст. През миналата година 17 семейства са се сдобили с тризнаци.

„Една голяма част от българките предпочитат първо да родят дететето си и после да сключат брак", обясни доц. Елица Димитров от БАН.

Пловдив се радва на повече бебета

149 повече бебета са се родили тази година в сравнение с предишната в Пловдив. От началото на годината до средата и в пловдивските ро...

За съжаление по-последни данни нацията намалява и сме на 16-то място по брой на населението в Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com