Увеличават се случаите на насилие над полицаи

8630
Увеличават се случаите на насилие над полицаи

Напоследък се увеличават случаите на насилие над полицаи, като в последния са пострадали трима полицаи - членове на СФСМВР, при изпълнение на служебните си ангажименти в ромския квартал "Изток-2" в Димитровград, съобщиха от синдикалната организация, предаде БГНЕС.

Инцидентът се е случил на 26.08.2012г., след получаване на сигнал в РУП – Димитровград за възникнал скандал в квартал "Изток - 2" в гр. Димитровград. Към скандала между двамата участници по-късно са се присъединили техните близки и роднини.

При задържане на участниците е нанесена порезна рана с брадва в областта на дясната ръка на единия полицай, вторият полицай е ударен със сап на вила, а третият е с охлузвания по едната ръка. Образувано е наказателно производство по НК за оказване на съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред.

СФСМВР използва случая, за да напомни за пореден път, че една от точките, по които води преговори с МВР касае именно дефиницията на понятието "физическа неприкосновеност" и налагането на санкции за нейното нарушаване.

Гарантирането на физическата неприкосновеност е неотложно именно поради зачестилото насилие над полицаи. Определянето на допълнителна законова забрана за влизане във физически контакт със служител на МВР може да осигури по-голяма сигурност и безопасност на полицаите при изпълнение на служебните им ангажименти.

Редактор: Ая Косарова

Реформи в МВР?

В общественото пространство се налага усещането, че тази година дебатите около бюджета започнаха рано – още не е дошъл септември,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com