Утре в Западна и Централна България ще вали

4683
Утре в Западна и Централна България ще вали
Снимка: Thinkstock

През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. През нощта валежите в Западна България ще се усилят. Ще се усили и вятърът от изток, североизток. Утре валежи ще има главно в Западна и Централна България. След обяд вятърът ще отслабне. Температурите ще се понижат и ще са почти без дневен ход. Минимални в повечето места – между 10° и 15°, максимални – между 12° и 17°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова, предаде Фокус.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Привечер в крайните южни райони е възможно да превали. Максималните температури ще са 15° - 18°, температурата на морската вода – около 20°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала.

От днес температурите падат

През деня валежи ще има главно в Западна и Централна България. След обяд вятърът ще отслабне. Температурите ще се понижат и ще са почти...

В планините ще е облачно и дъждовно. По най-високите върхове ще вали сняг. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. След обяд ще отслабва, а над масивите в Западна България ще се ориентира от запад. Температурите ще се понижат. Максималната на на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 5°.

През следващите дни ще се задържи облачно. В петък валежи ще има и на места в Източна България, а в западната половина от страната ще са по-слаби и на по-малко места спрямо предишния ден. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите ще се понижат още и минималните ще са между 8° и 13°, а максималните между 10° и 15°. В събота и неделя вятърът ще се усили, ще е от изток-югоизток и температурите ще са по-високи. Валежите ще се активизират, ще са повсеместни и повече по количество.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com