Утре космонавти от Русия, България, Полша, Унгария и Чехия ще посетят курорта „Камчия”

17515
Утре космонавти от Русия, България, Полша, Унгария и Чехия ще посетят курорта „Камчия”
Снимка: БГНЕС

Космонавти от Русия, България, Полша, Унгария и Чехия ще посетят утре Варненска област. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Свежина Димитрова, директор на планетариума в града. Тя посочи, че тази година варненските ученици кандидат-космонавти ще имат уникалната възможност да се видят с истински космонавти в СОК „Камчия”, в космическия център.

„На 17-и април ще дойдат космонавти от Русия, Полша, България и Чехия. По този повод Красимир Стоянов, който е директор на Космическия център ни покани да им гостуваме, за да могат децата да зададат своите въпроси директно на специалистите”, каза още Свежина Димитрова. На посещение във Варна ще бъде и първият български космонавт Георги Иванов. Общо космонавтите ще са седем, въпреки, че първоначалното намерение е било те да са 15. Астронавтите ще останат в курорта два дни, като на вторият ден ще открият и изложба.

Международен ден на авиациата и космонавтиката

На 12 април 1961 г. се осъществява първият в историята пилотиран космически полет на космонавта Юрий Гагарин с кораба "Восток". На този...

Свежина Димитрова допълни, че това ще бъде много вълнуваща среща за децата, защото те ще имат тази изключителна възможност да задават своите въпроси към хора, които вече са летели в космоса. Срещата на учениците с изтъкнатите космонавти ще се състои от 17.00 часа в СОК „Камчия”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com