Уникалната патриотична игра "Букварино" на "Сдружение Азбукари" бе представена на децата на България

29363
Уникалната патриотична игра "Букварино"  на "Сдружение Азбукари" бе представена на децата на България

Десетки хлапета и родители се зарадваха на образователната игра "Букварино", която официално бе представена в Националния исторически музей. Домакините подариха на всички деца комплект „Букварино“ и кисело - млечни напитки, като им пожелаха много успех, и приятни забавления с играта. Председателят на сдружението Цвета Кирилова представи пред гостите проекта и разказа, защо играта „Букварино“ е уникална по своя замисъл.

„Идеята за създаване на „Букварино“ се роди от мотивацията ни да възпламеним желанието на децата да разглеждат с интерес съкровищницата на знанието. Доволни сме, когато виждаме, че децата умеят да анализират без притеснения, да търсят нужната им информация, да проучват, да съпоставят, да се съгласяват с изводи и твърдения или да се съмняват в тях“, допълни още тя.

Дългоочакваната образователна игра "Букварино" ще зарадва благотворително децата в училищата за 24 май

Председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова отговори на въпроси за новия проект на организацията. От сдруж...

„Букварино“ се състои от 60 карти за игра. На тях се съдържат бележити личности от българската история, които са описани подробно със свои характерни и значими дела според периода на житейския им път. В този комплект има също така две безценни карти „Ключ“, с които участниците в това забавно игрознание ще отключват вратите на познанието. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях.

„Букварино“ има и своя електронен дом - www.bukvarino.bg. Той е необятна шир от загадки и въпроси, които ще донесат неочаквано големи награди. От днес сайтът дава възможност на всички, които ще натрупват знания, да участват успешно в надпреварата за вълнуващи награди. На 1 юни ще бъде изтеглена първата награда, а победителят ще спечели семейна екскурзия до историческия град Велико Търново под мотото "По стъпките на Второто българско царство.“ Азбукарите приканват всички да следват слогана на играта „Играй, учи и спечели“ на www.bukvarino.bg, а късметлиите ще вземат вълнуващи награди предоставени от компания „Лактима“.

След официалното представяне на проекта 5000 броя от образователното помагало „Букварино“ тръгна благотворително към ученици в различни краища на България. Този жест се случва благодарение на компания „Лактима“.

Вижте новия образователен проект на Сдружение Азбукари

След шест месеца упорита работа, екипът на “Сдружение Азбукари” завърши своя нов проект - “Букварино”.  Об...

„Живеем във времена, в които все повече се нуждаем от родолюбие и отговорност към историята. Знаем също така, че ценностите не бива да отстъпват място на безразличието. Затова ние от „Лактима“ така радушно приехме инициативата на Азбукарите, за да мотивираме добри дела в полза на децата“ добави Петър Христов, председател на Съвета на директорите на PMG Holding. „Букварино“ е истинско вдъхновение и най-много ще се радвамe помагалото да стигне до колкото се може повече ученици, родители и учители, добави още Христов. Според него „Букварино“ е игрознание, което има своето запазено място във всяко едно българско училище. Той благодари за успешното партньорство в този проект на творческия екип - Маргарит Абаджиев, Чавдар Каменаров, Павел Серафимов, Мария Златкова, Марияна Димитрова, Донка Захариева, Антон Кирилов, Ана Трендафилова, Велислав Петров, д-р Николай Георгиев, София Йовчева. За доброто настроение на гостите на събитието се погрижи музикантът Иван Анастасов, вокална група Щурче, DJ Петьо Сталев. Големи емоции предизвикаха близначките Мария и Милена, които презентираха пред публиката начините на игра с „Букварино“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество