"Юлен": Не дължим такси на екоминистерството

3662
"Юлен": Не дължим такси на екоминистерството

Концесионерът на ски зоната в Банско „Юлен“ заяви, че не дължи такса към Националния фонд за опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

„Тези около 100 000 лева не са дължими. Ние сме ги платили изцяло на МОСВ и министерството трябва да ги преведе на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда ПУДООС“, заяви Петър Петров, адвокат на „Юлен“ по повод изнесената от някои медии информация, че МОСВ възнамерява да съди концесионера на ски зоната в Банско за неизплатени 95 000 лв. Това е сума, дължима към Националния фонд за опазване на околната среда и ПУДООС.

Без заседание на правителството днес*

Днешното редовно заседание на Министерския съвет няма да бъде проведено. Официалната причина - гласуването в Народното събрание на прог...

„Ние сме ги платили и не носим отговорност, че МОСВ не ги е превело на ПУДООС“, каза адвокат Петров и запита къде е било министерството досега за последните 15 години, откакто е подписан концесионният договор. Според него подобен тип вземания имат тригодишна давност на погасяване, предаде БЛИЦ.

По повод споровете между МОСВ и концесионера дали тези 5% са включени в концесионната такса, или са дължими допълнително върху нея, Петров посочи, че те са включени в нея и приведе в доказателство решението на Министерския съвет с номер 738 от 2001 година, където изрично е указано че тази такса е 5% от концесионното възнаграждение, а не 5% върху него. Според него в точка 6 на концесионния договорсъщо е посочено, че петте процента са част от концесионната такса.

По думите на Петров в годишните доклади на Сметната палата за концесията също не е споменато, че „Юлен“ не е платил това възнаграждение.

Адвокат Петров обвини някои медии, че с публикациите си по темата търсят сензация, където няма.

Обвинение: Природозащитници вземат пари от чужбина срещу Банско

Днес, в 9:00 часа, пред Министерския съвет ще се съберат природозащитници, за да внесат писмо до правителството по отношение на ски зон...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...