Ул. "Граф Игнатиев" в София също става пешеходна

54012
Ул. "Граф Игнатиев" в София също става пешеходна

"Граф Игнатиев“ ще стане втората пешеходна зона в София след бул. „Витоша“. От Съдебната палата до пл. „Журналист“ по него ще се движат само 2 трамвая - ретро и тип „совалка“. Мотрисите ще минават рядко, а през останалото време „Графа“ ще се използва като велоалея.

Проектът на фирма „А.Д.А.“ на арх. Иво Пантелеев ще бъде реализиран от общината в близките 3 години. Това стана ясно след повторното журиране на проектите, които се състезаваха в конкурса на общината за нов облик на центъра на София за зона 2 (ул. „Граф Игнатиев“, „Иван Шишман“ и пл. „Славейков“).

Пловдив е европейският град с най-дълга пешеходна зона

Пловдивчани имат още един повод да се гордеят с града си. От тази седмица официално Пловдив е градът с най-дълга пешеходна зона в Евро...

В проекта е записано още, че ул "Цар Шишман“ също ще бъде пешеходна зона през почивните дни, а в работните ще се намали скоростта за движение и ще се ограничат местата за паркиране. Пазарът за книги на пл. „Славейков“ ще бъдат преобразен изцяло, а короните на дърветата ще бъдат романтично осветени, пише в. "Преса". 

Припомняме ви, че допреди няколко години по Графа беше забранено движението на частни автомобили без специално разрешително. Въпреки това по нея минаваха превозни средства на частни лица, лични автомобили на служители на МВР, които не се ползват със специален режим, както и автомобили, които не обслужват пряко лица с увреждания.

 

 

СОС: "Жълтата" зона няма да бъде платена

Категорично няма и не се предвижда в проекта на наредба „жълтата” зона да бъде платена. Това каза общинският съветник от ПП...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com