Туристите в Лещен спят в "зелени къщи"

17309
Туристите в Лещен спят в "зелени къщи"

Повечето от къщите за гости в архитектурния резерват Лещен притежават сертификат „Зелена къща". Това е знак, че в тях има автентично посрещане и грижа за природата при обслужването на гостите. Те са преминали през оценка за съвместимост с европейските критерии за качествено настаняване, където отрицателното въздействие върху природата е сведено до минимум.

Домакините най-често са семейства от местната общност, които познават своя край и умеят да представят на гостите красотата на заобикалящата природа, чара на традиционния бит и особеностите на местната кухня, предаде Стандарт нюз.

Интересът на руските туристи към България се повишава

Летният туристически сезон в Българи ще е труден, но няма да се очаква този драматичен спад, който се коментира в началото на годината,...

„Туристи идват непрекъснато в Лещен, тъй като могат да се насладят не само на природата, но и на прекрасни гозби и добро отношение и обслужване. Ние полагаме усилия да насърчаваме по всякакъв начин развитието на туризма", твърди кметът на община Гърмен Минка Капитанова.

В Лещен се строят все повече нови къщи за гости. Леглата в селището вече са над 200. С постоянен адрес тук са едва 12 души. Всеки ден туристите са с пъти повече от местното население.

Славата на Лещен води не само туристи в Родопите, но и много телевизионни екипи. Заснемат се реклами и видеоклипове на песни.

„Запазената визия на селото отпреди два века е най-голямото ни предимство пред останалите населени места. Защото при нас всеки може да усети духа на българското, на автентичното, на истинското", категорични са дузината жители на един от бисерите на Родопите.

Гърция предупреждава туристите да носят пари в брой

Туристите в Гърция са посъветвани да носят евро в банкноти и монети, в случай че дълговата криза на страната се изостри и местните ба...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com