Туристическият сезон бил по-малко труден от очакваното

4876
Туристическият сезон бил по-малко труден от очакваното
Снимка: Actualno.com

Очакванията, че туристическият сезон у нас ще бъде труден, не се оправдават. Това каза Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози за туризма, предаде Фокус.

„Имаме над 1 100 000 чуждестранни посещения само за месец юни, при малко над 400 000 българи, излезли в чужбина. Това означава, че балансът е положителен за България”, добави Драганов.

С над 30% нарастват пътуванията на българи към Турция и Гърция през юни

С над 34% се увеличават пътуванията на българи в Турция през юни тази година спрямо юни 2014 г. Същевременно тези към Гърция нарастват ...

„Туристическият сезон тръгна доста трудно и изнервящо, в очакване на дълбока криза. Виждаме обаче, че той протича нормално и по-добре, в сравнение с предходната година”, коментира той.

По думите му фактори като кризата в Крим, кризата в Гърция, общото състояние на европейската валута и на европейските пазари, както и икономическата ситуация в Европа и в света, са донесли, както плюсове, така и минуси за българския туризъм. „Въпреки очакванията за положително отражение на случващото се в Гърция върху бранша у нас, туристическият сезон действително има някои трудности”, посочи Драганов. Той обясни, че неудовлетвореността на хората, които предлагат туристически услуги по Черноморското крайбрежие, е свързана най-вече със загубата на туристи от Русия и незапълнената леглова база. „Това обаче се дължи на изключително големия брой легла, които са предложени на пазара и малките инвестиции за насърчаване на туризма у нас”, допълни още Драганов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com