Турция е поискала спиране на проверките на турски превозвачи на границата

32297
Турция е поискала спиране на проверките на турски превозвачи на границата

Проверки на „Автомобилна администрация” на тежкотоварни автомобили преди българо-турската граница са констатирали нарушения на часовите ограничения предимно при турските автомобили. Това съобщи Петко Ангелов, заместник-председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), предаде Фокус.

По думите му заради проверките на „Автомобилна администрация” и налаганите глоби на турски превозвачи снощи митничарите на ГКПП Капитан Андреево от турска страна нарочно са спрели да работят, с искане да се прекратят проверките от българска страна. По тази причина е затруднено движението на граничния пункт.

Турция строи стена срещу сирийските бежанци

Турция започна изгрждането на двуметрова стена по границата със Сирия, за да ограничи наплива от бежанци и контрабандата от размирната...

„Автомобилна администрация” си върши работата, каквото е по закон, но се натъкват на нарушения, които най-често са за часово ограничения, и глобите, които се налагат, най-често са за часово ограничение и неспазване на работно време”, каза Петко Ангелов.

По думите му – нарушения на часовото ограничение се констатират при турските камиони. „В момента всички турски превозвачи бързат да се приберат за празника им, Байрама, и не се спазва времевото ограничение. Празни камиони се прибират за 2 дни от Германия в Турция, защото в Турция няма камиони, и да могат да товарят”, обясни Ангелов.

Проверките на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” са рутинни, обясни Петко Ангелов. Проверяват се камионите и на българските фирми, и турските, всички превозни средства се проверяват, няма подбор за турци и за българи, бе категоричен той.

На въпрос за опашките преди ГКПП Капитан Андреево, той обясни, че в момента на самия пункт няма голяма опашка. „Информацията, която имаме, е че вчера е имало проблем със системата, която е на пункта. От страна на ДАИ няма спиране и проверките не пречат на трафика на автомобилите и преминаването. Там има по два екипа, обработката трае от 5 до 10 минути, и това не пречи, те си вървят. Пускат например 20 автомобила за Турция, 20 влизат. Но имаме информация, че от турска страна турските митничари снощи спират да работят нарочно, и поставят условие - да се премахнат проверките от българска страна. Според браншовите организации - не може турски митничари да нареждат какво да се случва в България. Това са рутинни проверки, а не определено към някой, с някаква цел”, обясни Ангелов.

Асад: Турция ще си плати скъпо за подкрепата за бунтовниците

Сирийският президент Башар Асад предупреди Турция, че ще си „плати скъпо” за това, че подкрепя бунтовниците, които се борят...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...