Три дни непрекъсната блокада на Народното събрание, казва #ДАНСwithme

15815
Три дни непрекъсната блокада на Народното събрание, казва #ДАНСwithme

Тридневна блокада на парламента – това реши Асамблеята на Орлов мост след снощното, 26-то протестно шествие срещу правителството на Пламен Орешарски и срещу парламента.

Днес, по време на редовното заседание на правителството, също ще има блокада на сградата на Министерския съвет. Пред фонтана на президентството също има сборен пункт.

Велосипедите се включват към сутрешното кафе пред Народното събрание

Сутрешното кафе на протестиращите отново ще се сервира пред сградата на Народното събрание. Освен кафе обаче този път протестиращите ще...

За да могат хората, които са на работа, да не се откъсват от задълженията си, пред сградата на парламента ще бъдат изнесени бюра, лаптопи и компютри. Така всеки, който иска, ще може хем да работи, хем да отстои гражданската си позиция, информират БНТ и bTV. Има и решение вече да не се върви към Плиска, за да могат хората, които живеят в източните квартали на София, да се прибират по-спокойно.

Една от идеите за по-ефективна форма на протест е днес всички протестиращи да вървят по-бавно по пешеходните пътеки около Народното събрание, за да се пречи на автомобилите на депутатите да стигнат навреме за пленарното заседание и то да бъде провалено поради липса на кворум.

Иначе късно снощи силният вятър скъса едно от въжетата, държащи националния флаг на сградата на бившия Партиен дом. Така българското знаме се развяваше наобратно – положени на флага, което означава война. Протестиращите видяха поличба в събитието и са още по-уверени, че правителството ще падне.

От БНТ съобщиха още, че вчера МВР е забранило на колите на телевизията да стоят до обичайната си точка, от която могат да снимат протеста от по-високо. Според полицията причината е, че граждани се били оплакали от неправилното паркиране. Затова БНТ няма кадри от по-висока точка, от които да се види цялото множество.

Протестиращите блокират метрото?

Протестиращите в София се организират във Фейсбук да блокират и подземната железница. Причината за това е, че недоволството е навлязло ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com