Температурите днес ще достигнат 40 градуса

4471
Температурите днес ще достигнат 40 градуса
Снимка: Getty Images / Guliver

Оранжев код е обявен за 29 юли в 21 области на страната заради опасно високи температури, съобщи БГНЕС.

Кодът е в сила за почти цялата страна, като температурите в областите с оранжев код ще бъдат между 36 и 40 градуса. Жълт код е обявен за 7 области в Западна, част от Южна и Източна България. Жълтият код се отнася за областите София град, София област, Пернишка, Смолянска, Добричка, Варненска и Бургаска, като в Перник, София град и София област температурите ще бъдат между 34 и 37 градуса, в Смолян – 30 градуса, по Черноморието между 34 и 36 градуса, по брега на морето около 30 градуса.

Над страната ще бъде още по-горещо и слънчево. В следобедните часове над Североизточна България и планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 35 и 40 градуса, по Черноморието 28 -30 градуса, за София около 35 градуса.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб южен вятър, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра около 21 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат около 28 - 30 градуса, температура на морската вода 24 - 27 градуса. Вълнение на морето ще бъде 1-2 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com