Танева иска продукти с българското знаме в магазините

8719
Танева иска продукти с българското знаме в магазините
Снимка: БГНЕС

Надявам се скоро в магазините да се купуват продукти с българското знаме, за да може потребителят да е сигурен, че продуктът е произведен с български суровини. Трябва да подкрепим производителите си, за да бъдем по-силна държава.

Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на откриването на фестивала "Семе българско" в Севлиево, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Танева обяви своята подкрепа за производството на български семена с държавна помощ. Бюджетът по Схемата "Помощ за участие на земеделски стопани в схема за качество за производство на семена и посадъчен материал" тази година възлиза на 1 500 000 лева, обясни министърът. Тя подчерта, че за да запазим националната си идентичност трябва и да защитим родното производство трябва да засяваме продукцията с български семена.

На организаторите на фестивала министърът пожела повече изложители догодина и събитието да стане ежегодно, както и да го мултиплицират и в други общини в страната, където има интерес. В тазгодишния фестивал "Семе българско" участват близо 100 изложители, които представят семена, вина, мляко и млечни продукти, мед и пчелни продукти, керамични и дървени изделия, български породи животни, градинска техника.

Храна за 400 млрд. долара се прахосва всяка година

Милиони домакинства в САЩ изпитват затруднения да осигурят прехраната си. В същото време милиони тонове храна биват изхвърляни, което п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com