Танева: Кампанията за директни плащания е по-справедлива за земеделските производители

11151
Танева: Кампанията за директни плащания е по-справедлива за земеделските производители
Снимка: БГНЕС

Кампанията за директни плащания е по-справедлива за земеделските производители. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя каза още, че различните схеми, по които земеделските производители могат да кандидатстват, са 35 на брой - 17 стари и 18 нови, предаде Фокус.

„Другата новост са критериите са допустимост на подпомагането, като най-важният е правното основание и регистрацията като земеделски стопанин“, обясни министърът. Танева каза още, че безспорно производителите ги чака напълно нова кампания, тъй като са познати малка част от схемите, но изрази надежда тя да бъде успешна. Министърът благодари на представителите на браншовите организации в отрасъла, които са подкрепили новата Кампания след широка дискусия.

От 1 март плащат на земеделците по нови правила

От 1 март започва кампанията за директни плащания на площ с изцяло нови механизми на подпомагане, с изцяло нов дизайн на схемите и изця...

Министър Десислава Танева каза още, че в Кампанията за директни плащания са предвидени допълнителни средства за младите фермери. Танева бе категорична, че определените 1,5 млрд. лв. помощи за тази година ще бъдат разпредели много по справедливо от предходни години. Тя обясни, че предстои разяснителна кампания сред земеделските производители, тъй като новите правила са все още слабо познати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com