"Сън": Алчни българи

12262
"Сън": Алчни българи

Руси Георгиев и партньорката му Мариана Събева, и техните седем деца, заминали за Великобритания, когато работата в родината им свършила. Те си направили импровизиран лагер пред историческата катедрала на Уестминстър в центъра на Лондон. Руси казал на приятели, че са тук за да се възползват от лесната социална система, пише днес вестник “Сън” в поредната история за роми.

На семейството е предоставено жилище, след като подали молба за убежище. Ромите пристигнали легално с автобус с европейски паспорти. Те били в общинско жилище за нуждаещи се, преди да се настанят пред катедралата.

АФП: Лятно училище за българските роми

Прегърбена над маса в разнебитено ромско училище в Северозападна България, 73-годишната Винитка Начева с удоволствие се занимава с текс...

Изданието, цитирано от Фокус, е установило, че те са живели при мизерни условия, заобиколени от мръсни памперси. Спели на земята пред входа на катедралата.

„Те са чули за социалните помощи тук и дошли да поискат. Предложени са им били билети да се върнат в България, но искат да останат. В България не могат да получат такива помощи, още и още хора ще направят същото”, казва друг българин.
Семейството сега живее в къща на разноските на данъкоплатците, докато молбата им за убежище се разглежда.

Ник Соамс, депутат от торите, го определя като „недопустимо”.

Матю Синклер, от Алианс на данъкоплатците, допълва: „Министрите трябва да гарантират, че Великобритания не е лесна мишена за социален туризъм”. „Даването на убежище не е предвидено за някой, който търси лесен живот на разноски на данъкоплатците”, казва той.

Унгарските роми: мразени, гонени, тормозени

Дясноекстремистките нападения срещу роми в Унгария зачестяват. "Мръсни цигани, ще ви избием!" - унгарските роми все по-често чуват по...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа