Съдът увеличи присъдата на убиеца на Паоло

18883
Съдът увеличи присъдата на убиеца на Паоло

Апелативният съд в Пловдив увеличи присъдата на Георги Сапунджиев, убил 4-годишния Паоло с колата си на пешеходна пътека в Стара Загора, предаде БГНЕС.

С бурни ръкопляскания и сълзи посрещна съдебната зала решението на Пловдивския апелативен съд по жалбата на родителите на 4-годишното момче, прегазено от Георги Сапунджиев.

Апелативните магистрати постановиха присъда за Сапунджиев от 9 години затвор, но тъй като той призна вината си, тя става 6 години лишаване от свобода ефективно. Той няма да има право да управлява автомобил 8 години. Предишната присъда беше 5 години. Сапунджиев трябва да плати и разноските по делото.

Присъдата на Старозагорския окръжен съд странно защо не бе протестирана от Окръжна прокуратура - Стара Загора, а само от родителите на детето като частни обвинители. Тяхното искане бе подкрепено от Апелативна прокуратура Пловдив. Подобен казус, казват юристи, рядко се случва. Исканията на частните обвинители бяха приети от съда. Миналата година подсъдимият Георги Сапунджиев, който днес също обжалва присъдата си, бе осъден от Окръжния съд в Стара Загора на 3 години и 4 месеца в затворническо общежитие при първоначален общ режим. Съдът го лиши от право да шофира 5 години и да плати разноските по делото в размер на 10 000 лв.

За да подкрепят родителите на Паоло днес пред Съдебната палата в Пловдив бяха дошли над 50 техни съграждани от Стара Загора. Всички те бурно аплодираха решението на съда, а после много от тях се разплакаха за малкия Паоло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com