Събраните пари от дарения няма да стигнат до пострадалите в Мизия

22847
Събраните пари от дарения няма да стигнат до пострадалите в Мизия
Снимка: БГНЕС

Пари от даренията за опустошената от потопа Мизия няма да бъдат раздадени на пострадалите. Вместо това събраните средства (около 60 хил. лв.) ще отидат за други разходи. Решението вече е взето от кмета на града и общинския съвет.

Част от парите от сметката общинтата щяла да използва за извозване на боклуците от срутените къщи, информира Нова телевизия. Проблемът идва от това, че голяма част от пострадалите са изтеглили кредити и вече сами почистват.

Мизия вече не е в бедствено положение

Бедственото положение в Мизия вече е отменено. Водата в града вече е годна за пиене. Това каза заместник-кметът на Мизия Николай Нековс...

Според недоволни около 12 хил. лв. щели да отидат за доставка на дърва за отопление. Други 10 хил. лв. ще бъдат похарчени за почистване на наносите след природното бедствие.

Макар че никой не е съгласен с решението на Общината, то вече е взето. В името на хората, твърди кметът. И отново в името на пострадалите, отпуснатият от държавата 1 милион лева също няма да се раздава на пострадалите семейства.

В крайна сметка се оказа, че до пострадалите ще достигнат единствено парите от сметката на БЧК и тези, събрани от медиите. Всички средства, отпуснати на общината ще бъдат използвани за друго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...