Свлачището край Мурсалево доведе до нова организация на движението по Е-79

9613
Свлачището край Мурсалево доведе до нова организация на движението по Е-79
Снимка: БГНЕС

Новата организация на движението по Е-79 се очаква да стане факт днес следобед с пускането на нова лента. По обяд работници поставяха последните метри гъвкава предпазна ограда между пътя и жп-линията София-Кулата.

Тук миналия четвъртък свлякла се скална маса изхвърли от пътя движещ се в посока Дупница ТИР с полска регистрация. Изтласкан от свлеклите се отдясно му камъни и пръст, товарният автомобил мина през насрещната лента и падна от около 7-метрова височина на жп-линията. При падането товарният автомобил скъса контактната мрежа, която е почти на нивото на пътя. Малко след това в падналия на релсите ТИР се блъсна влакът Благоевград-София, след което те пламнаха, пише БГНЕС.

БДЖ награждава машиниста на изгорелия край Мурсалево влак

За проявения изключителен професионализъм и навременни действия, благодарение на които са предотвратени човешки жертви, ръководството...

При инцидента пострадаха само водачът на товарния автомобил и брат му. Братята Пьотър и Мирослав Смирок, на 38 и 43 години се отърваха само с комоцио. Изгоря половината първи вагон на влака и целия ТИР. Не се стигна до жертви, след като машинистът виждайки на линията падналия камион, дръпнал спирачката на влака, побягнал назад и предупредил пътниците за предстоящия сблъсък. За тези си действия машинистът, началник-влакът и кондукторът буха наградени.

Пътят бе разчистен от свляклата се скална маса към 22 часа същата вечер.

Тъй като се оказа, че АПИ няма нужните пари за укрепване на свлачището, се взе решение пътят да бъде изместен с една лента по-наляво. За целта още в събота банкетът бе асфалтиран, а през последните дни се поставя мантинелата, която е на две нива.

Така дясната лента в посока Дупница, минаваща покрай ската ще бъде затворена за движение, заради опасността от активизиране на свлачището. Според новата организация, движещите се от Благоевград към Дупница и София, ще ползват насрещната до днес лента. Новата лента, която е с дължина 200 метра, и се намира между старото трасе и жп-линията ще се ползва от движещите се в посока Дупница-Благоевград. Новите трасета са маркирани с оранжева линия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com