Светът отбелязва Часа на Земята

11614
Светът отбелязва Часа на Земята

Днес, 28 март от 20,30 ч., със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часа на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

През 2014 година над 162 държави и 7000 града се включиха в Часа на Земята не само с гасене на светлини, а с реални действия за опазване на местни природни ресурси – реки, гори, морски територии, традиционен земеделски поминък, застрашени видове, подпомагане на енергийно ефективни решения. WWF полага усилия за разрастването на това движение и превръщането на Часа на Земята във възможност за обединяване на хора, бизнеси, институции в дългосрочни действия за природозащита.

Животните на Земята са намалели наполовина

Проучване на над 3000 животински вида е установило, че броят на животните е намалял с над 50% за само 40 години, докато човешкото насел...

Опазването на реките е акцентът на WWF България за тази година. "С активната подкрепа на над 100 общини, бизнеси и институции, България изгради активна общност, съпричастна към Часа на Земята. "Време е да насочим тази обществена енергия към конкретни действия, важни за природата на България. Избрахме фокусът ни тази година да е опазването на реките, припознати за най-важен природен ресурс от над 70% от българите, споделя Веселина Кавръкова, ръководител на WWF България.

За поредна година Община Стара Загора се присъединява към световната инициатива "Часът на Земята", която ще се проведе на 28 март. От 20:30 до 21:30 ч., в съботния ден, ще бъде изгасено художественото осветление на сградата на общината и на културните институции в града.

"Часът на Земята" се провежда за първи път в Австралия през 2007 г. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си. През 2014 г. "Часът на Земята" е една от най-популярните световни инициативи , с участници от над 100 държави и 7000 града. "Часът на Земята" 2015 се посвещава на опазването на българските реки, които са пряко и видимо повлияни от температурните промени, валежите и отношението към тях.

Община Стара Загора призовава всички старозагорци да подкрепят каузата и да се включат в "Часът на Земята".

Започва кампания за опазване на българските реки

Световният фонд за дивата природа WWF започва в България национална кампания за опазване на реките. Тя ще бъде официално открита на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com