Светофар ще регулира трафика по срутилия се път към Банско

16486
Светофар ще регулира трафика по срутилия се път към Банско
Снимка: БГНЕС

Със светофарна уредба ще се регулира движението при 15-ти км от път ІІ-19 Симитли – Разлог в близост до село Градево. Тя ще бъде поставена до края на днешния работен ден.

Временната организация на пътя за Банско се налага поради срутване на подпорна стена след падналите дъждове през изминалото денонощие. Участъкът е обезопасен и движението се извършва в една лента.

Пътят за Банско може скоро да рухне

Проливният дъжд в Югозападна България създава опасност пътят за Банско да рухне и да остане затворен през цялата зима. Ако проблемът н...

Стената е била каменна, строена през 60-те години на миналия век. При рехабилитацията на пътя преди няколко години е надстроена с 1 метър бетон, без да бъде усилена каменната основа отдолу, информира информационна агенция Е-79.

Според инженерите от Областно пътно управление няколко са факторите, довели до рухване на стената. Основните са нейната възрастта й, както и големият трафик по пътя за Банско.

Трафикът в момента е затруднен, като движението се извършва само в едната лента. Алтернативните маршрути до Банско през предстоящите почивни дни са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола, обяснява агенция "Пътна инфраструктура".

 

Мотоциклетист загина край Банско

48-годишен мотоциклетист загина след удар в два автомобила край Банско. Инцидентът стана на прав участък на пътя от Разлог за Банско в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com