Студентските съвети подкрепят протеста, но не и окупацията, казва председателят на НПСС

21387
Студентските съвети подкрепят протеста, но не и окупацията, казва председателят на НПСС
Снимка: БГНЕС

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) подкрепя студентските протести, но не и окупацията. Това каза пред Агенция “Фокус” председателят на представителството Ангел Георгиев.

Според него, правото на протест не бива да е в ущърб на правото на обучение на останалите студенти. Той уточни, че правото на протест и правото на обучение са заложени в Закона за висшето образование и не бива едното да пречи на другото.

Ние не пускаме списъци с "Враговете на протеста", казват емблематични за ДАНСwithme лица

46 – толкова са хората, посочени в прословутия вече списък на сайта „Българска демокрация", който, според сайта, е пример з...

Ангел Георгиев твърди, че студентската общност няма единно мнение по въпроса с протестите. Има хора, които желаят и участват в окупацията в различните университети, но има и много студенти, може би повече от тези, които участват в окупацията, които не ги подкрепят и искат да получат правото на своя равен достъп до висше образование.

Георгиев каза още, че Националното представителство на студентските съвети представлява студенстската общност в България и няма как да се обърне срещу студентите, които не могат да стигнат до университета и да проведат нормални учебни занятия. Той допълни, че тяхната цел е да обединят всички колеги и да се борят за промени в законодателството, което да гарантира по-добро качество на висшето образование.

Ангел Георгиев е основният двигател за създаденото от НПСС Движение "Орлов мост" в началото на годината, което използва Христо Стоичков като свое лице. Именно активисти на това движение бяха заснети със скрита камера от Нова телевизия как получават инструкции за привличане на гласове на предстоящите избори в хотел на бившия вече депутат на ГЕРБ и лидер на БАСТА Емил Димитров. Между Димитров и Стоичков изплува и друга връзка - по отношение на търгове за дървесина. Имаше твърдения, че тези търгове са нагласяни специално с протекцията на Димитров в полза на фирми, свързани със Стоичков, но и двамата категорично отрекоха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com