Строеж блокира достъпа на хората до Централния плаж в Балчик

3848
Строеж блокира достъпа на хората до Централния плаж в Балчик

За поредно незаконно строителство на брега на морето - този път в Балчик, съобщи "Нова телевизия".

Входовете за Централния плаж, които хората ползват от години, за да влизат там, от съвсем скоро са затворени с ограда и предупредителни табели.

Изложба-живопис на художника Кирил Божков представя ДКИ-КЦ Двореца в Балчик

Изложба-живопис на художника Кирил Божков представя Държавен културен институт-Културен център (ДКИ-КЦ) „Двореца” в Балчик...

Хората в Балчик се възмущават, че новият собственик на доскоро техния подход към Централния плаж на града не си е направил труда дори да подмени табелата. Така постигнатата символика разкривала напълно отношението на инвеститорите към родните плажове. 

На обекта липсва задължителната табела за строителна дейност, въпреки че видимо нещо се изгражда.

По време на репортажа мъж, представящ се за охрана, се свързва с някого, когото нарича „шефа”. Въпросният шеф се представя по телефона с името Неделчо Марков. Той отказва да отговори на каквито и да е въпроси и нарежда на екипа да напусне имота. 

Мъжът твърди, че щом на мястото няма бетон – няма и строителство, а хората, които са на обекта, били охранители.

Балчик се сдоби с велосипеди за обществено ползване

"Балчик Стрийт Байк" е наречен спортният празник, който ще се проведе на 21 май на площада пред Общината в Балчик, съобщава Дарик нюз. ...

Заместник-кметът на община Балчик по строителството разказва, че собственикът е купил имота на публична продан, но в общината не знаели подробности за него. Признава, че има многобройни жалби срещу случващото се на плажа. 

Бил съставен констативен акт, изпратен на собственика на имота „Интер Инвест” ЕООД, регистрирано в Силистра. Кметът на общината Николай Ангелов щял да издаде заповеди за спиране на строителството и за прекъсване на тока и водоснабдяването на обекта.

За нарушаването на строителната забрана санкциите започват от 10 000 лева, а другата мярка е събарянето на обекта, което ако собственикът не направи сам, се извършва за негова сметка от общината. 

От администрацията предвиждат, че всички техни заповеди ще бъдат обжалвани и бунгалата може и да станат факт до края на лятото. Обещават да поискат премахване на предупредителните табели, стряскащи туристите.

МОСВ ще проверява проект за голф игрище край Балчик

Екоинспектори ще се заемат с проект за голф игрище край Балчик. Обещанието е на заместник-министърът на околната среда и водите Бойко М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com