Столична община пита софиянци да демонтира ли фонтана на бул. "Витоша"

24384
Столична община пита софиянци да демонтира ли фонтана на бул. "Витоша"

Столична община подкани софиянци да отправят предложение относно съдбата на фонтана на бул. "Витоша". Това стана посредством официалния блог на местната власт.

От днес вече общината е решила да даде шанс за избор на още един-единствен вариант, ако никой от предложените декори не се хареса на желаещите да гласуват. Досега такава опция нямаше, припомня Софийският обществен съвет. Вариантът е формулиран като „демонтаж на фонтана”.

Неспасяемата барокова красота на фонтана Деметра

122 години фонтанът Деметра краси Цар Симеоновата градина в Пловдив, ала състоянието му днес е неспасяемо, пише БГНЕС. Той е първата ...

Каква според Вас трябва да бъде съдбата на първия фонтан по пешеходната зона на бул. „Витоша”, реши да попита преди празниците Софийският обществен съвет в своята алтернативна на общинската онлайн анкета за нова визия на добилото популярност съоръжение.

Отговорите в паралелното гражданско проучване представят широкия спектър на възможностите за решение на създадения казус с първия фонтан по новата пешеходна зона в София. Те позволяват на хората да почувстват емоцията от гласуването за наистина алтернативни възможности, от които би следвал съвсем различен резултат.

„Не считаме, че добавената в общинската анкета чак днес опция „демонтаж на фонтана” е коректен акт, нито пък с него се постига пълнота и конструктивност на дадената възможност за избор. Ще продължим нашето проучване докато трае и общинското, а след това ще представим резултатите от него на местната власт, за да й помогнем да вземе по-информирано решение при следващите инвестиции, които ще направи в първия фонтан по бул. Витоша", казват Софийският обществен съвет.

Анкетата на Софийският обществен съвет е достъпна на интернет страницата на сдружението (www.sofia-sos.org), а предложените на гражданите отговори на въпроса каква да бъде съдбата на фонтана са:

- Да остане в първоначалния си вид и да не се пипа повече.

Чистим пролетно по план от 31-и март до 30-и април

Столична община и Столичен инспекторат организират традиционно пролетно почистване от 31 март до 30 април, съобщиха от пресцентъра. Кам...

- Предложенията от Общината за нова визия са добри и ще го реабилитират.

- Да бъде изравнен със земята и да се приключва!

- Не може да остане в този вид, но и предложенията за нова визия не са приемливи.

- Да бъде изграден повторно, но с изцяло нова концепция.

- Имам друго виждане по въпроса... /Споделете го в коментар/

Протестът за Северната тангента пред Столична община изненада Фандъкова

Изненадана съм, че хората протестират за Северната тангента пред общината, имайки предвид, че този проект е държавен. Това заяви столич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com