Столична община иска допълнителни средства за превенция срещу бедствия

13203
Столична община иска допълнителни средства за превенция срещу бедствия
Снимка: БГНЕС

4 милиона лева е поискала Столичната община от Междуведомствената комисия за превенция срещу природни бедствия и наводнения. Общината е отделила 1 милион лева за почистване на речни корита.

Жълт код в 6 области за гръмотевични бури и градушки

Жълт код е обявен за 6 август в 6 области на Северозападна България за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки, съобщиха от Н...

Кметът Йорданка Фандъкова очаква държавата да финансира изграждането на дигите на реките Лесновска и Искър, предаде БНР.

"Даваме си сметка, че приоритетно трябваше да бъдат отпуснати средства за Варна, за Добрич. Сега при всички случаи Мизия е с най-големия приоритет, но след като разбрах, че вчера има одобрени допълнителни средства, пък и от Европейската комисия се очакват, се надявам, че и нашите проекти ще бъдат финансирани, за да можем да продължим тази работа. Много се надявам и държавните предприятия също така да имат възможността да поддържат участъците. Имаме подготвен проект за 10-километров участък от река Искър, който е наша отговорност и подготвяме проект за 15 километра, който е държавна отговорност. Заедно с областната управа работим и се надявам да бъдат финансирани, защото това са доста сериозни средства, ще бъдат необходими за почистването на коритото на река Искър, което преминава през Столичната община", каза кметът на София.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com