Стартира дарителската Операция „Жълти стотинки“ 2014

31903
Снимки:

За пета поредна година VIVACOM Fund стартира благотворителната Операция „Жълти стотинки“ заедно с повече от 20 партньори от различни бизнес сектори. Националната дарителска инициатива ще се проведе в рамките на два месеца – от 31 октомври до 31 декември.

Досега кампанията се провеждаше в полза на деца с аутизъм и изоставени бебета, като за четири години успя да събере над 300 000лв. в тяхна помощ. Тази година благородната инициатива има нова кауза и си поставя нелеката задача да подкрепи младежите без родители, които на 18 години излизат от домовете за деца и трябва да се борят с живота напълно сами. В тяхна помощ „Фондация за социална промяна и включване“ създава програмата „Дом Възможност“, където юношите могат да останат до две години след напускане на социалните институции и да получат подкрепа в намирането на работа и успешното интегриране в обществото. За съжаление, защитените жилища са едва 6 в цялата страна и тази година Операция „Жълти стотинки“ се заема с амбициозната задача да събере средства за построяване на поне още един „Дом Възможност“. Това ще позволи на все повече младежи, които не са имали шанса да бъдат осиновени или отгледани в приемни семейства преди навършване на 18 години, да получат шанс за равен старт в живота с останалите си връстници. 

Операция „Жълти стотинки“ 2013 събра рекордна сума

Третото издание на благотворителната Операция „Жълти стотинки“, инициирана от VIVACOM Fund и подкрепена от над 20 партньори...

В подкрепа на благородната кауза застават любимците на българската публика Нели Атанасова и Александър Сано. Чаровната водеща и популярният актьор, които скоро създадоха свое собствено семейство, приемат каузата присърце и твърдо вярват, че семейната среда е един от най-важните фактори за изграждането на пълноценната, допринасяща за обществото личност. Ето защо тази година Александър и Нели ще дадат лице и глас на кампанията, за да насърчат всеки, който иска да подкрепи каузата, да остави своето ресто или друга желана от него сума в една от хилядите касички за дарения, разположени в търговските обекти на VIVACOM и нейните партньори из цялата страна. И този път телеком операторът ще удвои всяка стотинка, дарена във всичките над 230 магазина на българския телеком. 

В подкрепа на  Операция „Жълти стотинки“ през 2014 застават още 20 компании, развиващи дейност в разнообразни сфери: Burger King, Carrefour, Дентална клиника Петър Дунчев, DHL, Domino’s Pizza, G4S, Grand Optics, inmedio, Joy Optics, Натурална минерална вода Ком, METRO, 1 Minute, Mr. Bricolage, Nestle, Office 1, Onda, Relay, Renault Nissan, Техномаркет и Техномаркет@home. Някои от тях ще поставят дарителски касички в търговските си обекти, а други ще подкрепят „Дом Възможност“ и младежите с продукти, медицински грижи, професионални обучения  и стажове. Медийни партньори на кампанията са Дарик Радио, Dir.bg, Радио FM+, Журнал за жената, JCDecaux, Нова ТВ, Розали, Тема, Труд и 24 часа.

Дарения за кампанията могат да се направят и чрез SMS на кратък номер 17 777 и текст DMS DOM (1 лв.), обаждане на 0 900 5 11 15 ( лв.), банков превод по сметка IBAN BG97RZBB91551004477267.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com