Спортното министерство отпуска 300 хил. лв. по програмата "Научи се да плуваш"

14097
Спортното министерство отпуска 300 хил. лв. по програмата "Научи се да плуваш"
Снимка: Декатолон

300 000 лева са предвидени за финансиране от Министерството на младежта и спорта на одобрените от министър Красен Кралев 26 проекта на спортни клубове по програмата "Научи се да плуваш", които ще се реализират през 2015 г. в 13 населени места, предаде БГНЕС.

Планираният общ брой на децата, включени в програмата, е 3 099. Заниманията ще се провеждат под ръководството на 74 спортни специалисти/треньори на 21 басейна.

Целта на програмата е начално обучение по плуване на деца с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност и създаване на предпоставки за последващи системни занимания с водни спортове. Очакваните резултати от реализирането на програмата са придобиването на първоначални знания за спазване на правила за безопасност при къпане и плуване, самопомощ и помощ при инциденти във водата с оглед намаляване на водните инциденти сред децата.

За какво ни е това спортно министерство?

Преговорите около съставянето на правителството легитимираха смъртта на българския спорт. Процес, започнал с демократичните промени в Б...

Спортните клубове, изпълнители на одобрените проекти, ще получат писмени указания за сключване на договор и изготвяне на финансов план към него по образец чрез експертите на ММС за съответните административни области.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com