Спортната зала в Русе трябва да е готова догодина

24623
Спортната зала в Русе трябва да е готова догодина
Снимка: Getty Images / Guliver

Кметът на Община Русе гламен Стоилов провери на място днес как върви строителството на Спортната зала. Заедно с него обекта посетиха зам.-кметовете Страхил Карапчански и Димитър Наков, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, както и изпълнителният директор на „Проект Русе“ Георги Пейчев.

Към момента малко повече от 100 работници са ангажирани със строителството на сградата. Строителството на е започнало през 80-е години на миналия век. Очаква се то да бъде завършено окончателно през 2015 година, информира пресцентърът на община Русе.

11 млади щъркели са спасени в Русе само за месец

В Русе за месец са спасени от безпомощно състояние 11 млади щъркела, които са изпратени в Спасителния център на "Зелени Балкани" в Стар...

„Под голямата трибуна се работи по вентилацията и климатизацията на обекта. Предстои да се постави и изолацията. Съвсем наскоро бе закупено и доставено оборудване за над 1,5 млн. лева“, заяви изпълнителният директор на „Проект Русе“ Георги Пейчев. Паралелно се работи както по голямата зала, така и по двете тренировъчни, които са с размери 57 на 32 метра и височина 7,60 метра, фитнес залата, съблекалните и асансьора за инвалиди, който ще стига до всички нива.

Освен довършителните дейности по съоръжението сред които окачените тавани, настилки и облицовки, остава да се работи още по осветлението на залата и монтажа на спортното оборудване. Георги Пейчев допълни, че през зимата работата вътре в обекта няма да спира, а акустиката на залата ще е отлична.

Кметът Пламен Стоилов увери, че в същото време Община Русе, която е собственик на подземните гаражи, ще търси финансиране за довършването на паркинга с близо 1 100 места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com