"Спиди" дарява книги за български училища и центрове в България и Франция

8361
"Спиди" дарява книги за български училища и центрове в България и Франция
Снимка: Actualno.com

С това дарение се надяваме да провокираме интереса на младите хора към българската и френската литература и четенето. Това каза Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на куриерската компания „Спиди“, по време на събитието „Заедно в бизнеса, заедно за обществото“, на което фирмата обяви дарителската кампания в сферата на културата.

Спиди“, която си партнира с френската „ГеоПост”, направи дарение от книги на съвременни автори за български образователни и културни институции в България и Франция по повод Деня на славянската писменост и култура 24 май. Заместник-министърът на културата Боил Банов прие дарението от името на ведомството, а по време на събитието символично се подписа писмото за него.

„Нашата основна цел е да правим бизнес, но аз съм дълбоко убеден, че имаме морално задължение да помагаме за развитието на средата, в която живеем и развитието на младите хора“, заяви Мектупчиян. Куриерската фирма, която наскоро обяви кампанията си „Спиди търси таланти“, от десетилетие провежда инициативи за подпомагане на учениците в България и дарителски кампании в различни области.

Това партньорство е добър знак за по-голямото сътрудничество между България и Франция, заяви посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, който е патрон на дарителската инициатива. По думите му връзката между нашите две държави е добре развита в различни области.

Снимка: Actualno.com

Искам да благодаря на всички вас за това дарение в навечерието на 24 май“, заяви от своя страна Боил Банов. Той поздрави „Спиди“ за отношението на компанията към културата и младите хора.

През септември миналата година „ГеоПост“ придоби миноритарен дял от 11% в българската „Спиди“, а след това увеличи дела си на 25%. „Спиди“ успя да завърши една от стъпките си в програмата си за регионално развитие с партньорството си с френската фирма, обясни Мектупчиян. По време на събитието той обяви, че благодарение на сътрудничеството с „ГеоПост“ и придобиването на румънската DPD, „Спиди“ е успяла да изгради успешна мрежа от куриерски услуги на Балканите.

От 1 юни нашите клиенти от Варна ще могат да изпращат пратки на една и съща цена до София, Букурещ и Атина, обяви изпълнителният директор на куриерската компания. „Партньорството ни с „ГеоПост“ направи това по-лесно“, добави той. „Ние продължаваме да бъдем предвидими и последователни, както за нашите клиенти, така и за нашите партньори“, каза Мектупчиян.

 

Снимка: Actualno.com

Искам да кажа на всички, че за мен е чест да бъда сред вас и да участвам в това събитие“, заяви по време на събитието Пол-Мари Шаван, президент и изпълнителен директор на „ГеоПост“. „Това, което правим днес е да превозваме може би една от най-ценните стоки – книгите. Смятам, че инициативата, която Валери е започнал преди 10 години, е прекрасна“, допълни Шаван.

„ГеоПост“ е дъщерно дружество на френските пощи La Poste. Компанията, по думите на Шаван, има 1 млрд. оборот в Германия и Англия, и 500 млн. - в страните от Източна Европа. „Основна цел в момента е да покрием държавите от Централна Европа чрез сътрудничество с местни компании“, каза Шаван.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com