Сова Харис: 80,4% от българите "за" прокуратурата да поиска имунитета на Цветанов

18488
Сова Харис: 80,4% от българите "за" прокуратурата да поиска имунитета на Цветанов

80.4% от българите смятат, че е правилно прокуратурата да поиска имунитета на Цветан Цветанов, за да му повдигне обвинение заради скандала с незаконните подслушвания, предаде БГНЕС.

Това сочи изследване на Сова Харис, проведено в телефонно интервю между 15-16 май 2013 г. сред 504 пълнолетни жители на големите градове на България, на тема "Отношение към Прокуратурата на РБ". Според българите трябва да се разследва Цветанов, за да се изясни истината.

Според 56% от запитаните откритите в печатница в Костинброд 350 000 допълнителни бюлетини при акция на прокуратурата и ДАНС са предназначени за незаконно гласуване и манипулация на изборните резултати. Само 20% го определят като технически брак на печатницата, а 24% не могат да преценят.

62,1% одобряват дейността на прокуратурата по случая с откритите в Костинброд допълнителни бюлетини, а едва 18,1% - не я одобряват. 63,3% са проявили интерес към пресконференцията на Сотир Цацаров. 51.6% вярват на прокуратурата на България, докато само 14.3% на анонимните сигнали, изпратени до медиите.

88.1% не са си променили мнението за кого да гласуват след скандала с намерените незаконни бюлетини в Костинброд, а 11,9% са го променили. 69.2% одобряват действията на главния прокурор Сотир Цацаров, а едва 8,1% са на обратното мнение. За 40.1% парламентарните избори на 12 май не са били честни, имаше много нарушения, купен и даден чрез принуда вот. За 21.2% е имало нарушения, но най-голямата манипулация беше предотвратена поради действията на прокуратурата в печатницата в Костинброд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com