София ще кандидатства за европейска зелена столица

3218
София ще кандидатства за европейска зелена столица

София ще кандидатства за европейска зелена столица. Това стана ясно по време на среща между Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София и представители на Гражданска инициатива „София – зелена столица“, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Йорданка Фандъкова покани експерти от гражданските организации, които преди месец внесоха предложението общината да кандидатства, да се включат в подготовката на кандидатурата на София за европейска зелена столица.

Етиопец спечели маратона на София

Представител на Етиопия триумфира в маратона на София. Самуел Демие спечели 32-о издание на надпреварата, съобщава bTV. Това беше е на...

„Убедена съм, че София има потенциал да стане европейска зелена столица. Всички проекти, които реализирахме в последните години, целят намаляване на вредните емисии и по-чиста околна среда“, каза Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че София вече произвежда електроенергия и компост от отпадъци и има изградени 7 детски градини, които използват изцяло възобновяеми енергийни източници. „Вече имаме одобрен проект за инсталация, която произвежда пелети – целта ни е с тях да заменим твърдото гориво, което е един от основните източници на фини прахови частици“, заяви Фандъкова. Столична община в последните години започна рекултивация на старите депа за битови отпадъци, чийто терени се залесяват.

„В момента изграждаме системата за управление на трафика, с която се дава предимство на колите на градския транспорт. Ефектът от нея ще е намаляване на времето за придвижване в града с 1/3 и с 25% намаляване на вредните емисии“, подчерта още Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com