София е най-евтината дестинация за престой в хотел

5192
София е най-евтината дестинация за престой в хотел

София е топ дестинацията, която предоставя най-изгодните оферти за престой в хотелите за австралийците. Това сочи проучване на TripAdvisor.

Според данните на TripAdvisor, една нощувка в хотел с рум сервиз в столицата ни излиза на стойност от 126 долара. Това са една четвърт от разходите в сравнение с най-скъпата дестинация Ню Йорк.

Ангелкова: Руснаците се връщат на Черноморието

Руснаците се завръщат ударно на българското море и прогнозите за туристическия сезон вече не са толкова черни. Това стана ясно след сре...

Друго изследване отново от сайта за туристически предложения, показа, че София е и най-привлекателна за руските туристи през лятото. Данните са на база направено е проучване на цените за настаняване и услуги в хотелите в 48 града, които са смятани за най-популярните туристически дестинации.

Като цяло страните от Източна Европа са най-евтини за австралийците. Шест от позициите в топ 12 за дестинации с най-добри цени се заемат именно от градове в Източна Европа. Нашата столица твърдо държи първото място, следвана от Киев, където туристите трябва да отделят около 137 долара за една нощувка. Другите градове от региона в топ 10 са Будапеща, Прага и Москва.

В другия край на таблицата са Северна Америка и Европа, които могат да се гордеят с петте най-скъпи дестинации. След Ню Йорк, Цюрих бе обявен за второто най-скъпо място за престой на туристи.  Той е последван от любимите за австралийци Лондон, Торонто и Париж. Сидни е единственият австралийски град в първите 20 за най-скъпа дестинация. Най-населеният град в страната приема туристи в хотел срещу сумата от 281 долара. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com