Социална кухня за ветерани отвори врати във Видин

10811
Социална кухня за ветерани отвори врати във Видин
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Във Видин вече има социална кухня за ветерани от войните, военноинвалиди и бивши служители на Министерство на отбраната.

Кухнята ще осигурява топъл обяд за 40 души от Видин, Кошава, Сланотрън, Винарово и Ботево всеки работен ден. Инициативата е на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело", която осъществява социалната политика на Министерството. Целта е да се подпомогнат ветерани и бивши военни, каза изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" контраадмирал Валентин Гагашев, цитиран от БНР.

"Това е една дългосрочна програма, изпълнявана от години. Целта е да се подпомогнат хората, които са служили в Българската армия и българските въоръжени сили и в момента са извън техните редове, с всичко, което е възможно да предостави Министерството на отбраната за тяхното подпомагане", посочи контраадмирал Гагашев.

Социалната кухня във Видин е 26-ата, която Министерството на отбраната открива. Ползвателите й в областния град са 33-ма, каза директорът на дирекция "Военни клубове и военно-патриотично възпитание" към Изпълнителната агенция Радостина Раданова.

"Условията са да имат доход под един определен минимум. За съжаление, част от колегите, излезли от системата, отговарят на тези условия и затова поемаме ангажимент към тях", добави Радостина Раданова.

Социалната кухня ще работи целогодишно в заведение за обществено хранене във Видин.

Скок на младежката безработица във Видин

Безработицата сред младежите във Видин и областта расте. През септември тя се е увеличила с 5% в сравнение с предходния месец, съобщава...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com