Сняг на места през новата седмица

17742
Сняг на места през новата седмица
Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие над страната ще има значителна ниска облачност. В Източна България ще превали слаб дъжд, в Лудогорието – слаб сняг. На места в низините видимостта ще е намалена. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север – североизток. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните от 2°-3° в североизточните до 8°-9° в крайните югозападни райони. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще има ниска облачност и ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 4 и 6 градуса. Вълнените на морето ще е 2 – 4 бала. Температурата на морската вода е от 10 градуса по северното до 12 градуса по южното крайбрежие.

Разнолика неделя - на места слънце, на места мъгла

През следващото денонощие над Северна и Източна България ще има предимно ниска слоеста облачност, а на места и видимостта ще бъде намал...

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 3 градуса, на 2000 метра – около минус 4 градуса.

През следващите дни ще продължи да духа слаб север-североизточен вятър и с него ще прониква още студен въздух. Над Източна България ще бъде облачно, във вторник са възможни и изолирани слаби валежи от сняг, а по морския бряг и от дъжд. Над останалата част от страната ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури навсякъде ще са отрицателни, а максималните в сряда от 0° в североизточните до 7-8° в югозападните райони. В четвъртък от югозапад ще започне увеличение на облачността и по-късно през деня в югозападните райони ще завали сняг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com