Снегът ни струва допълнително милиони левове

4272
Снегът ни струва допълнително милиони левове
Снимка: БГНЕС

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет прие решение, с което ще бъде предложено на Министерски съвет да одобри 13 922 400 лв. от резерва на държавния бюджет за овладяване и преодоляване на последиците от обилните снеговалежи и наводненията на през последните месеци. Това стана ясно на извънредно заседание на комисията, председателствано от вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Средствата са предназначени предимно за възстановяване на извършените разходи за разчистване на пътната инфраструктура, изграждане на временни диги и почистване на критични участъци от речните корита, съобщиха от МВР.

Сред одобрените разходи са и няколко проекта за изпълнението на действия срещу активизирането на свлачищни процеси, а именно за укрепването на свлачищен участък до жилищни блокове № 20 и № 21 в кв. "Веселчане" в Кърджали са предложени за одобрение 413 560 лв.;

914 000 лв. са утвърдени за укрепване на свлачище на път PDV1015 (ІІ-86 Пловдив - Асеновград) - Асеновград - кв.Горни Воден - манастир "Св. Кирик и Юлита" при км 1625+80; 890 000 лв. - за изграждане на нов водоем "Средна зона" с обем 500 куб.м, гр. Оряхово поради опасност от разрушаване на водоем от активизирало се свлачище.

Значителна част от средствата са предназначени и за възстановяване на водоснабдителните системи и съоръжения в областите Кърджали, Смолян, Хасково и Пазарджик.

До седмица и половина идват парите от ЕС за наводненията от миналото лято

До 5 април тази година България трябва да получи заявените 10,5 млн. евро от фонд "Солидарност" за наводненията през юни 2014 година. Р...

Припомняме, че Европейската комисия вече одобри 10,5 млн. евро помощ заради наводненията от миналото лято.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com