Смолян призовава гражданите да гласуват за с. Могилица в конкурса Пазител на традициите 2014

93128
Смолян призовава гражданите да гласуват за с. Могилица в конкурса Пазител на традициите 2014

Смолян призовава гражданите да гласуват за село Могилица в конкурса „Пазител на традициите” 2014, съобщиха от пресцентъра на общината. В раздел „Организации” са номинирани и сдружението „Родопски хайдути”. За втора поредна година в Категорията „Селище-пазител на традициите” са номинирани пет населени места сред които и село Могилица – с впечатляващата чешма със статуя на дървена лъжица и бъклица в центъра на селото.

Селището кандидат за ГИНЕС е в битка за приза „Селище – пазител на традициите” 2014 година заедно с Перник и Велико Търново. Към момента Могилица е на второ място, съобщи кметският наместник Митко Чочев. Той призовава всички родопчани да гласуват този линк: http://pazitelnatradiciite.com. Гласуването за номинираните пазители на традициите за 2014 година ще продължи до 2 ноември.

11 нарушения на пътя след 24-часова акция в Смолян

На 29-ти и 30-ти октомври на територията на цялата страната се проведе полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“. ...

Ще бъдат отличени с грамоти и награди номинираните в седемте категории на конкурса – Занаяти, Изобразително изкуство, Фолклор, Кулинария, Личност, Организация и Селище – пазител на традициите с приза „Пазител на традициите”. Официалната церемония по връчването на наградите ще се проведе на 14 ноември, в аула „Максима“ на УАСГ. В раздел „Организации” са и родопски хайдути.

За пета поредна година българите ще могат да изберат най-достойните си сънародници, които с усилията си в областта на, фолклора, занаятите, изкуството и традиционната кулинария имат значим принос за съхраняването и популяризирането на българските традиции. Кампанията „Пазител на традициите 2014” се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com