Смолян излезе на протест срещу изграждането на ТЕЦ

33963
Смолян излезе на протест срещу изграждането на ТЕЦ
Снимка: Actualno

Жители на кв. Устово в Смолян излязоха на протест и блокираха за 10 минути днес движението по пътя Смолян-Мадан. Протестиращите се противопоставят на плановете за изграждане на ТЕЦ с биомаса в близост до квартала.

„Общината и компетентните органи да отговорят дали проектираната ТЕЦ ще замърсява, или не квартала", настоя председателят на инициативния комитет доц. Христо Гиневски. Според него институциите все още не са отговорили на жителите на квартала какъв обект ще се строи, какви ще са екологичните последици и спазени ли са процедурите за издаване на разрешителни.

Сцената на Родопския драматичен театър в Смолян отново оживява

След няколко години принудителна тишина, сцената на Родопския драматичен театър в Смолян отново оживява. Първата премиера, с която нов...

Кметът на града Николай Мелемов (ГЕРБ) каза пред присъстващите, че разрешението за проектиране на обекта е издадено от община Смолян през 2011 г., след което е одобрена и екологична оценка. „Няма да допуснем Устово да бъде обгазено, но като кмет съм задължен да спазвам и законите", заяви Мелемов. Той се ангажира с проверка на цялата документация на обекта. Ако бъдат намерени пропуски, издадената екооценка ще бъде атакувана.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com