Сменят тузарското меню на "Авиоотряд 28", но не с "пръжки и сланина"

5481
Сменят тузарското меню на "Авиоотряд 28", но не с "пръжки и сланина"
Снимка: Thinkstock Images

Менюто за кетъринга на „Авиоотряд 28" ще бъде сменено, за да не се дразнят хората. Но няма пък и да е другата крайност - пръжки, сланина, домашна ракия или туршия. Това каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на транспорта Ивайло Московски по повод обществена поръчка за доставка на храни и напитки за правителствения Авиоотряд, с който летят премиерът и министрите.

В заданието за търга се искаше от спечелилата фирма да осигури 12-годишно уиски, омари и октоподи за полетите на властта.

Борисов спира разточителния кетъринг на "Авиоотряд 28"

Напълно подкрепям критиките за обявената от "Авиоотряд 28" обществена поръчка за кетъринг. Това пише премиерът Бойко Борисов в профила ...

Поръчката беше спряна по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов.

Не се занимавам аз с кетъринга на Авиоотряда, каза Московски, цитиран от КРОСС.

"Не е съгласувано с мен, за пръв път научавам, че има такива храни в Авиоотряда. Спряхме поръчката, ще поръчаме някакви нормални неща там. Такъв кетъринг си е вървял сигурно десетки години, но са го писали примерно морски дарове, не е било разбито, и сега като е разбито се вижда, че има някакви неща, които дразнят хората. Нали не вярвате, че аз се занимавам с кетъринга на Авиоотряда, нямам представа", заяви Московски.

"Точно заради предния ни мандат, понеже писахте глупости, че Борисов ял по два килограма фъстъци, като летял с Авиоотряда, премиерът още от началото на мандата каза, че не желае абсолютно никакъв кетъринг да ползва и не е ползвал. Дето се вика по една-две ябълки е ял, докато е летял", каза още министърът.

Правителственият фалкон е готов отново да лети

Правителственият фалкон вече е готов отново да вози властта. Авиоотряд 28 е поправил машината и от звеното чакат първите заявки за поле...

"Аз контролирам други неща - законодателството в сектора, наредбите, не менюто в самолета. Това е смешно", подчерта Московски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...