Сменят пломби на 11 000 бензинови колонки в страната

7170
Сменят пломби на 11 000 бензинови колонки в страната
Снимка: БГНЕС

Проверката на пломбите по бензоколонките започна в Пловдив с участието на зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева на една от най-малките бензиностанции в центъра, информира БГНЕС. Инспектори от Института по метрология проверяваха пломбите - това е рутинна по принцип проверка, която се прави винаги, след като от някоя бензиностанция са свалили държавната пломба, за да ремонтират бензоколонката, а после са дали известие за край на ремонта.

В случая обаче всички пломби на всички бензиностанции в страната ще бъдат сменени като една от мерките за гарантиране на качеството на горивото. Общо 11 000 са бензоколонките в страната, а министър-председателят даде срок до събота всички те да бъдат препломбирани.

Изтеглиха 10 000 л дизелово гориво след проверка в Силистренско

За периода 22-25 юни Главна дирекция Контрол на качеството на течните горива, извърши масови проверки на обекти, разпространяващи течни...

Акцията е започнала от обед днес в София, в Шуменско вече почти приключва, каза Везиева, а резултатите от констатираните нарушения ще станат ясни по-късно. При проверката на малката бензиностанция с две колонки в Пловдив се установи, че едната "спестява" 100 грама на 20 л газ.

Над брояча бе поставен дребен знак хикс, което означава, че тя в момента не работи. Едва ли, ако персоналът на бензиностанцията не е добросъвестен и продължи да налива гориво от нея, някой клиент ще се усъмни, но това са европейските директиви, казаха от Института по метрология.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество