Слънчево и топло начало на седмицата

5754
Слънчево и топло начало на седмицата

Времето в страната ще се задържи топло. Температурите сутринта ще са между 6° и 11°, съобщиха от НИМХ.

В предобедните часове ще бъде предимно слънчево. По-късно през деня облачността от запад ще започне да се увеличава и ще бъде предимно средна и висока. Главно над планините в югозападната част от страната ще се образува и купеста облачност, като на места краткотрайно ще превали. Вятърът ще бъде слаб от юг, югоизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, по Черноморското крайбрежие 17°-20°, в София около 22°.

Слънчева и топла неделя

Преди обяд времето над страната ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад облачността ще се увеличи, предимно средна и висока, н...

Над планините преди обяд ще бъде слънчево. По-късно от запад облачността ще започне да се увеличава и ще бъде предимно средна и висока. А над Западна и Централна Стара планина, както и над Рило-Родопската област ще се развие купеста облачност, като на места краткотрайно ще превали. Вятърът по билата ще е умерен от запад-югозапад. На 1200 м н. в. дневната температура ще е 16°-17°, на 2000 м около 8°.

По Черноморието по-значителна облачност ще има в сутрешните часове, която ще намалее и постепенно ще се установи слънчево време. Вятърът ще бъде слаб, от юг, след обяд от югоизток, поради което и максималните температури ще са по-ниски от останалата част от страната, между 17° и 20°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com