Слънцето се кани да посрещне Коледа

11735
Слънцето се кани да посрещне Коледа
Снимка: Thinkstock

През изминалото денонощие ще продължи преносът на топъл въздух от запад и още ще се затопли. През нощта имаше разкъсана висока облачност. Духаше слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Минимални температури бяха между 0° и 5°, в София около 1°.

Днес ще бъде слънчево, главно над Северна България, с висока облачност. Ще бъде ветровито – с умерен, в Дунавската равнини временно и силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 11° и 16°, в София около 11°. Такава е прогноза за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за декември и през деня ще остане почти без промяна.

Снегът едва ли ще дойде за Коледа

През нощта имаше променлива облачност, която днес ще намалява временно до незначителна. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равн...

Над Черноморието също ще бед предимно слънчево. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнение на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините температурите ще се повишат чувствително. Ще бъде предимно слънчево, но със силен и бурен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 9°, на 2000 метра 3-4°.

В сряда вятър от запад-северозапад постепенно ще отслабва и временно ще стане югозападен. Ще се задържи предимно слънчево и топло. В четвъртък вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и в Северна България ще се усили. Денят ще започне със слънчево време, но от югозапад ще се заоблачи, облачността ще е висока и средна. Дневните температури съвсем слабо ще се понижат. В петък облачността ще се вплътни и в Източна България и на места в северозападните райони ще превали. Вятърът ще се ориентира от изток, ще е слаб до умерен, в Източна България - от североизток, умерен. Бързо ще нахлува студен въздух и дневните температури чувствително ще се понижат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com