Служителите на TV7 и NEWS7 излизат на протест

18275
Служителите на TV7 и NEWS7 излизат на протест

Журналистите и служителите от TV7 и NEWS7 излизат в сряда по обяд на протест пред Софийския градски съд (СГС), където ще се гледа делото за несъстоятелност на двете медии.

„Протестът ни е срещу безпрецедентния натиск, който се оказва върху телевизиите чрез запориране на сметките им от страна на синдика Панайот Велков, с цел да бъдат фалирани. Бихме искали да благодарим за подкрепата, която получаваме от вас в борбата ни да защитим работата си и свободата да я вършим професионално", съобщават от медиите, предаде Стандарт нюз.

ТВ7: Целта е телевизията да бъде придобита за жълти стотинки

Налице е класическа схема чрез натиск телевизията да бъде придобита за жълти стотинки. В тази схема участват едни и същи лица. Това к...

Преди дни изпълнителният директор на телевизиите Емил Кошлуков обяви, че ще сезира прокуратурата за синдика на двете медии. Той обяви, че служителите не са си получавали заплатите от два месеца.

Срещу TV7 бяха заведени искове от фирми, на които медията дължи пари. В резултат на това съдът назначи временен синдик в телевизиите. Ръководството на TV7 и NEWS7 обжалва решението. Според Кошлуков Апелативният съд се е произнесъл, че действително няма нужда от синдик в двете медии. Поради липсата на изпълнителен директор към онзи момент обаче, синдикът е оставен. След това започва серията от действия срещу телевизията, които според Кошлуков застрашават свободата на словото в България. Според Кошлуков TV7 разполага с наличности в своите сметки, с които може да изплати заплатите. Всеки опит за изтегляне на пари обаче среща запори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com