Служители на ИАРА: ДПС провежда политическа чистка в Агенцията

29613
Служители на ИАРА: ДПС провежда политическа чистка в Агенцията
Снимка: Getty Images / Guliver

ДПС извършва рекетира служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). За да работиш в момента в Агенцията, трябва да си член на ДПС, твърдят служители от институцията пред Нова телевизия.

Само за седмица били уволнени над 40 души, които не били съгласни с условията на ръководството.

България ще получи 113 млн. евро за рибарство от ЕК

Приоритетите и мерките на Програмата за морско дело и рибарство /ПМДР/ 2014-2020 г. и предвидения финансов ресурс за изпълнението им ...

Политическата чистка била ръководена от ДПС, разказват уволнените. Това започнало след като през август миналата година за директор в агенцията е назначен Майдън Сакаджиев. Именно той, според освободените поставял политическите условия пред служителите.

Преди чистката Евгени Щерев е заемал директорски пост. Преназначен е от Сакаджиев като експерт в Агенцията на по-ниска длъжност.

Пред Нова телевизия са говорили и хора, които все още не са станали жертва на уволнение. Отвътре служителите твърдят, че са заплашвани и следени. Определени новинарски сайтове, които ровят из дейността на Агенцията били забранени. 

На мястото на уволнените се назначавали "удобни кадри" без необходимите качества. Така например, според служителите, шофьор на един от директорите бил повишен в експерт.

От 1 май се разрешава риболовът на щука и распер, а от 16 май на бяла риба

От 1 май 2014 г. се разрешава риболовът на щука и распер, а от 16 май на бяла риба, съобщиха от ИАРА. През 2014 г. за щуката, распера ...

От Министерството на земеделието и храните обясниха, че са започнали пълна проверка на работата на ведомството. Резултат се очаква до няколко дни.

От Агенцията по рибарство и аквакултури заявиха, че в момента подготвят своя отговор по обвиненията с документи и факти, които ще бъдат изнесени в началото на следващата седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com