Словения осъди автокрадеца Яро на 10 месеца затвор

5837
Словения осъди автокрадеца Яро на 10 месеца затвор
Снимка: БГНЕС

Словенски съд е осъдил автокрадеца Ярослав Димитров на 10 месеца затвор и глоба на 3493 евро.

Присъдата е издадена от съд в словенския град Брежице, потвърдена от Висшия съд в столицата Любляна и от Върховния съд на Словения, предаде Дарик.

Ярослав Димитров остава за постоянно в ареста

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста автокрадеца Ярослав Димитров. Прокуратурата иска 3 години затвор с мотива, че сре...

Софийската градска прокуратура е получила присъдата по електронен път в петък и е внесла в съда предложение за приспособяване на тази присъда към изискванията на българското законодателство.

Съдът ще определи на кои текстове от Наказателния кодекс на България съответстват извършените престъпления и какво наказание осъденият да изтърпи, при какъв режим и в какъв тип затворническо заведение осъденият да изтърпи остатъка от наложеното му наказание „лишаване от свобода", каква част от наказанието е изтърпяна на територията на друга държава и какъв остатък да изтърпи, както и каква част от предварителното задържане и мярката за неотклонение „домашен арест" следва да бъдат приспаднати при изпълнение на наказанието.

16 март 2015 г. Ярослав Димитров е бил задържан в България, тъй като е обявен за международно издирване по две европейски заповеди за арест. Едната заповед е издадена от съд в Рим за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с инсталиране и неправомерно манипулиране на електронни устройства на банкомати, ползване и снемане на ПИН кодове за разплащателни банкови карти и банкомати, и използване на ПИН кодове за разплащателни банкови карти. Втората заповед за арест е на съдебните власти на Словения за присъдата от Брежице за трафик на крадени автомобили, с която е наложено наказание„лишаване от свобода" за срок от 10 месеца.

По отношение на предварителното разследване и издадената заповед от съда в Рим, българският съд е постановил Ярослав Димитров да е мярка за неотклонение „домашен арест", който да се изпълнява в село Герман, допуснал е предаването на осъдения, като е отложил фактическото му предаване до приключване на разследванията срещу Димитров в България.

Адвокат Марковски: Ясно се вижда кой краде колите в "Манастирски ливади"

Кадрите на кражбата на автомобилите в кв. „Манастирски ливади” са много хубави. Притеснението е, че в случая човек с домаше...

По отношение на заповедта от Словения съдът е приел да се приведе в изпълнение наказанието от 10 месеца лишаване от свобода и не е предал Ярослав Димитров на словенските власти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com